FOTOGRAFIE: COMBICHRIST

COMBICHRIST_emmelieherweghphotography

Hallo allemaal! Het is inmiddels al een hele tijd geleden dat ik hier mijn foto’s heb gedeeld. Ik ben de laatste tijd vooral druk met het opzetten van mijn eigen bedrijfje: Emmelie Herwegh Photography. Mocht je me willen volgen, dat kan op Facebook en Instagram. Zo zie jij als eerste mijn updates en nieuwe foto’s!

EmmelieHerwegh_Eric13
Selfie met gitarist Eric13

Vandaag deel ik mijn foto’s van de band Combichrist. Via Qguitars kwam ik terecht bij de gitarist van Combichrist, Eric13. Toen de band in Augustus naar Nederland kwam voor een optreden in Tivoli De Helling, had ik een ontmoeting met de gitarist.

Combichrist komt oorspronkelijk uit Noorwegen, maar tegenwoordig woont de band in de VS. De band valt op door een agressieve kruising tussen EBM (Electronic Body Music), techno en industrial. De muziek heeft een clubvriendelijkheid qua dansvloervriendelijkheid en energie maar gecombineerd met agressie. Eind maart verscheen het nieuwe album We Love You, maar laat je niet misleiden door de titel: de teksten staan bol van dood en verderf!

De band presenteert zich als een met drank, drugs, en seks uit de band springend gezelschap en leeft de rock&roll lifestyle. Of dit een act is, of een daadwerkelijke levensstijl is niet bekend, maar de band heeft wel een reputatie van feestjes bouwen.

Combichrist_emmelieherwegh
Backstage schoot ik portretten van de bandleden. Om het rauwe uit de muziek te versterken koos ik voor een harde, rauwe zwart/wit nabewerking en een vierkante uitsnede zodat de aandacht echt op de personen gevestigd wordt. Deze elementen zorgen tevens voor het seriematig karakter, de foto’s horen echt bij elkaar. Het zijn 5 personen waarvan er 4 statisch staan. De middelste (de gitarist) staat met zijn armen op de foto. Deze presenteer ik in het midden, dit breekt het statische geheel en geeft kijkrichting aan. Deze serie heb ik gebruikt voor mijn module-opdracht op de Fotovakschool en hiervoor kreeg ik een mooie beoordeling en veel positieve reacties van mijn klasgenoten!

COMBICHRIST_emmelieherweghphotography
Een paar minuten voordat de band het podium zou betreden schoot ik een portret van de hele band samen. Ik koos ervoor om de band deze keer niet tegen een witte muur, maar gewoon voor de spullen die backstage stonden te zetten. Je ziet bijvoorbeeld hekken en een flightcase. Ik vind dat je best mag zien dat de foto backstage genomen is! Ook hier koos ik voor dezelfde nabewerking. Om dezelfde redenen als bij de vorige serie, en zo past ook deze foto bij het geheel.

COMBICHRIST_EmmelieHerweghPhotography_01Toen was het tijd voor de show! Ik startte aan de rechterzijde van het podium en na een paar nummers bracht de geluidsman mij snel naar de overkant via het podium. Ik heb dus gefotografeerd vanaf het podium, maar ben ook de zaal in gegaan om te fotograferen.

COMBICHRIST_EmmelieHerweghPhotography_02

COMBICHRIST_EmmelieHerweghPhotography_03

COMBICHRIST_EmmelieHerweghPhotography_05

COMBICHRIST_EmmelieHerweghPhotography_08

COMBICHRIST_EmmelieHerweghPhotography_11

COMBICHRIST_EmmelieHerweghPhotography_04

COMBICHRIST_EmmelieHerweghPhotography_06

COMBICHRIST_EmmelieHerweghPhotography_07

COMBICHRIST_EmmelieHerweghPhotography_10

COMBICHRIST_EmmelieHerweghPhotography_09

Het was een hele vette en vooral energieke show. Ondanks dat de muziek niet helemaal mijn ding is heb ik het erg naar mijn zin gehad. Ook ben ik tevreden met de foto’s, daar kwam ik natuurlijk voor. Hopelijk vonden jullie het leuk om een keer wat meer te weten te komen over mijn beelden en de keuzes die ik hierbij gemaakt heb!

Wil je op de hoogte blijven van mijn werk?
Like dan mijn Facebook-pagina
https://www.facebook.com/emmelieherweghphotography/

en volg me op Instagram!
https://instagram.com/emmelieherweghphotography/ of @emmelieherwegh

 

 

 

 

Advertisements

2 thoughts on “FOTOGRAFIE: COMBICHRIST

 1. Karel Foolen says:

  Ik zag sommige foto’s al bij de opening van Guitar Shop Hulten.
  Mooie serie weer!
  Ik zie gelukkig niks meer van ‘n verlegen Emmelie?
  Knap dat jij van deze “rare figuren” van Combichrist een reportage mocht maken!
  Ik ben trots op je.
  L ❤ vejes Karel

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s