De Fotografie Tag

fotografie-tagLaatst spotte ik bij Evelien van Fotografille.nl de door haar bedachte fotografie tag. Natuurlijk wilde ik hem invullen! Het is een korte vragenlijst over fotografie, lees snel verder voor mijn antwoorden.

Wat was je eerste eigen camera?
Vroeger kregen mijn zusje en ik allebei een zilveren compact camera van Canon. Deze namen we overal mee naartoe en fotografeerden en  filmden we onszelf mee. Welk type het was kan ik me echt niet meer herinneren! Mijn eerste spiegelreflex was de Canon 1000d. Na lang sparen kocht ik hem en deze heeft heel wat met me meegereisd.

Waar maak je de meeste foto’s van?
Ik fotografeer voornamelijk bij concerten. Fotografie en muziek zijn toch wel mijn twee grootste passies, dus de combinatie vind ik geweldig!

Memphis Maniacs @ Mezz Breda 05-03-2015

Memphis Maniacs @ Mezz Breda 05-03-2015

Met welke app bewerk je je smartphone-foto’s het liefste?
De foto’s die ik met mijn telefoon maak bewerk ik in Instagram, als ik ze daar wil delen ten minste! Voor andere doeleinden gebruik ik After Light. Deze app heeft me eenmalig €0,99 gekost en ik vind hem erg fijn werken!

Wat is je favoriete zelfgemaakte foto?
Pfff.. moeilijk! Ik denk dat dit wel een van mijn favorieten is.

Bloodrocuted @ Mezz Breda 12-02-15

Bloodrocuted @ Mezz Breda 12-02-15

Hoeveel foto’s maak je gemiddeld op een dag?
Dat ligt eraan wat ik doe op een dag. Soms geen, soms 2 en soms wel 30. Dit is dan wel met mijn iPhone, mijn camera pak ik er minder snel bij. Als ik fotografeer bij concerten maak ik veel foto’s, soms wel 500. Dat hangt er ook vanaf wat voor concert het is en hoeveel bands er spelen. Op zo’n moment schiet ik veel omdat ik tijdens een concert geen belangrijke momenten wil missen en als ik een band niet ken weet ik niet wat me nog te wachten staat!

Op welke plek wil je ooit nog foto’s maken?
Grote festivals! Ik ga graag naar festivals en artiesten fotograferen vind ik toch wel het leukste om te doen.

The Analogues @ Mezz Breda 16-01-2015

The Analogues @ Mezz Breda 16-01-2015

Aan welke fotografietip heb je het meeste gehad?
Wat mijn foto’s tot nu toe het meeste verbeterd heeft is de techniek. Vroeger fotografeerde ik altijd op de automatische stand, ik wist totaal niet wat alle mogelijkheden van een spiegelreflexcamera zijn. Zet je camera in de M-stand en probeer dit onder de knie te krijgen. Dat doe je voornamelijk door veel te oefenen! In het begin moet je er veel bij nadenken maar uiteindelijk wordt dit een automatisme. Hierdoor kun je echt bepalen hoe een foto er uit komt te zien en je idee preciezer omzetten naar een beeld.

Hoe deel jij je foto’s met de buitenwereld?
Mijn foto’s deel ik op mijn Facebook pagina en een selectie hiervan zien jullie op mijn blog. Foto’s die ik maak met mijn iPhone deel ik op Instagram.

Hierbij tag ik jou om de vragen ook te beantwoorden op je blog! 🙂

Advertisements

3 thoughts on “De Fotografie Tag

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s