Fotograferen bij talkshow Zo104

20150326_ZO104_De SchakelGilze_Qguitars_Peter_EmmelieHerwegh_01
Op zondagmiddag 29 maart was de Schakel in Gilze gevuld met muziekliefhebbers. De snel uitverkochte talkshow Zo104 met deze editie muziek als thema beloofde een groot succes te worden!

20150326_ZO104_De SchakelGilze_MiddleOfNowhere_EmmelieHerwegh_04
Terwijl de zaal langzaamaan volstroomt verwelkomt de lokale coverband Middle Of Nowhere het publiek met hun muziek. Na een half jaar een popworkshop gevolgd te hebben was het tijd voor hun eerste optreden. Met nummers als 21 guns van Green Day en How You Remind Me van Nickelband zetten zij een set neer van ongeveer 45 minuten.

20150326_ZO104_De SchakelGilze_Qguitars_Peter_EmmelieHerwegh_02
Lokaal talent is een terugkerend onderwerp bij Zo104 en de eerste gast op de bank is Peter Herwegh van Qguitars uit Hulten. Hij vertelt over zijn passie: gitaren. Met zijn gitaarmerk Brandin Guitars is hij flink aan de weg aan het timmeren en intussen werkt hij samen met grootheden als Jan Akkerman. Sinds kort is hij partner van het Amerikaanse gitaarmerk John McGuire en ook het Indonesische Radix is onderdeel van zijn bedrijf. Het publiek komt vanalles te weten over gitaren en er worden video’s vertoond om het allemaal wat duidelijker te maken. Natuurlijk staan die gitaren niet voor niets op het podium en Adjan Emmen wordt erbij geroepen om de mogelijkheden van de Jan Akkerman gitaar te laten horen.

20150326_ZO104_De SchakelGilze_CesarZuidewijk_EmmelieHerwegh_02
Na de Gilse Quiz en een gesponsorde bitterbal is het hoog tijd voor hoofdgast Cesar Zuiderwijk. De drummer, bekend van Golden Earring, vertelt dat hij heeft leren drummen op potten en pannen omdat er in de moeilijke tijd waarin hij opgroeide geen muziekles was. Daar hoort natuurlijk een demonstratie bij en Cesar laat horen dat het eigenlijk niets uitmaakt waar je op speelt. Cesars tip voor beginnende muzikanten: oefen veel en zoek muzikanten waar je goed mee op kunt schieten. Alleen dan kun je samen iets moois neerzetten!

20150326_ZO104_De SchakelGilze_BartNijssen_EmmelieHerwegh_01
Dan stapt muziekjournalist Bart Nijssen het podium op voor een humoristische en persoonlijke column. De vader van twee dochters vertelt over de deal die hij gesloten heeft: op de heenweg mogen zij kiezen welke muziek gedraaid wordt en op de terugweg kiest hij zelf. Zo leren ze elkaars muziek kennen, en krijg je een vader die meezingt met K3 en dochters die vrolijk meezingen met de teksten van Slayer. Terwijl er een fragment van Kinderen Voor Kinderen klinkt verlaat hij het podium.

20150326_ZO104_De SchakelGilze_CesarZuidewijk_EmmelieHerwegh_01
Het scherm voor het podium gaat omhoog en Cesar Zuiderwijk laat horen dat hij ook op een echt drumstel een flink potje kan drummen.

20150326_ZO104_De SchakelGilze_MiddleOfNowhere_CesarZuidewijk_EmmelieHerwegh_01
Na een drumsolo roept Cesar spontaan de 11-jarige drummer Jacco van Middle Of Nowhere het podium op. Een geweldig einde van de show en een onvergetelijk moment voor de kleine drummer!

20150326_ZO104_De SchakelGilze_EmmelieHerwegh_01
Tijdens de afterparty kunnen geïnteresseerden een kijkje nemen bij de Qguitars stand. Hier zijn de verschillende Brandin Guitars signature modellen te bewonderen en ook de John McGuire gitaren ontbreken niet. Nog een tijd lang kunnen de gasten genieten van gitaarmuziek in de gangen van de Schakel. De middag was een groot succes!

Wil je op de hoogte blijven van mijn werk? Like dan mijn Facebook-pagina!
www.facebook.com/digitalexpressionnl

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s