Waarom ik ben begonnen met bloggen

waarom ik ben begonnen met bloggen

Waarom ben ik begonnen met bloggen?
Dat is een vrij simpele maar toch interessante vraag. Bloggen is veelzijdig, elke blog is anders. Ik kan me voorstellen dat iedereen andere redenen heeft om te beginnen met bloggen. Houd je van schrijven? Heb je iets unieks te delen? Ik blog alweer bijna een jaar op emmelieherwegh.nl en vandaag vertel ik mijn verhaal.

De blogs die ik las vond ik leuk, maar er waren dingen die ik zelf anders zou doen
Ik volg al een lange tijd blogs over beauty, fashion en lifestyle. Deze blogs vond ik leuk, maar er waren dingen die ik zelf anders zou doen. Dan heb ik het voornamelijk over de onderwerpen. Zoals jullie ongetwijfeld al weten ben ik erg geïnteresseerd in muziek en het maken ervan. Natuurlijk zijn er een hoop sites met informatie en reviews over muziek en instrumenten, maar een persoonlijke blog van iemand die zijn of haar passie voor muziek deelt? Ik was er nog geen tegen gekomen. Dus waarom zou ik niet zelf die blog beginnen? Als ik hiernaar op zoek ben, dan zal ik toch zeker niet de enige zijn?

Ik wilde het gewoon een keer proberen
Ik twijfelde er al lang over en besloot op een avond om het gewoon te doen. Een gratis blog was namelijk zo aangemaakt. Voor hetzelfde geld was ik het na een paar weken alweer beu, maar ik ben juist alleen enthousiaster geworden. Een geslaagd experiment, als je het mij vraagt!

Ik wilde me nuttig voelen
Op het moment dat ik mijn blog startte was ik net een paar maanden gestopt met school. Ik was hele dagen thuis en had soms het idee dat ik mijn tijd aan het verdoen was. Het werd tijd voor een nieuwe hobby! Als je niet naar school gaat wordt je wereldje best klein, hier heb ik eerder al een artikel over geschreven. Door te bloggen heb ik het gevoel dat ik meer in contact sta met de buitenwereld. Ook stel ik doelen voor mezelf, en al zijn het maar kleine, ik voel me er fijn bij als ik ze behaal. Zo probeer ik ook uit mijn comfort zone te treden. Ik ben van mening dat wanneer je jezelf wil blijven ontwikkelen je buiten je comfort zone moet treden, omdat je binnen je comfort zone maar kunt groeien tot een bepaald niveau. Wil je wat meer? Dan zul je verder moeten kijken en ik denk dat schrijven voor mij wel zo iets is. Mijn gedachten en ideeën delen? Dat is iets wat ik mondeling niet zo makkelijk doe, maar wel graag wilde op een andere manier.

Ik hou van schrijven en taal
Maar ik hield me er eigenlijk weinig mee bezig. Ik wilde er ook graag beter in worden, en natuurlijk is er geen betere manier dan dit vaak te oefenen door stukjes te schrijven. Of ik nu schrijf over een camera, lp of hoe mijn week verlopen is: het is voor mij een uitlaatklep en ik kan er mijn creativiteit op loslaten door het bijvoorbeeld te combineren met fotografie. Soms lukt het goed, soms vind ik het moeilijk. Maar ik vind het leuk dat mensen mijn belevenissen en gedachtes kunnen lezen.

blogging_

Waarom ben jij begonnen met bloggen of een andere passie/hobby? Laat het achter in de reacties of schrijf erover op je eigen blog! Ik ben benieuwd! 🙂

Advertisements

2 thoughts on “Waarom ik ben begonnen met bloggen

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s