Wat ik vind van bandshirts bij H&M

Al een aantal jaren kun je bij H&M terecht voor kleding met prints van bands. Nirvana, Ramones, Pink Floyd, The Beatles en The Rolling Stones zijn haast niet meer weg te denken uit de Devided collectie. De laatste tijd zie ik steeds vaker boze berichten over de bandshirts bij H&M op mijn Facebook tijdlijn voorbij komen, zeker nu ook Metallica, Iron Maiden, Slayer en Mötorhead in de schappen liggen. Vandaag wil ik jullie vertellen wat ik hiervan vind!

bandshirts

Om eerlijk te zijn vind ik het alleen maar leuk dat winkels zoals H&M (Primark, Forever21 etc) deze shirts verkopen. Voorheen kon je shirts met bandopdruk alleen online bestellen en ik vind het leuk dat ik nu ook een bandshirtje kan scoren als ik in de stad ben. Vaak zijn het ook nog leuke vrouwenmodellen, dat is weer eens wat anders dan het oversized vormloze mannenshirt!

Natuurlijk begrijp ik ook waar de frustratie van metalfans vandaan komt. De kans dat iemand een shirt koopt van een band die ze niet kennen is een stuk groter. Maar goed, moet je je daar wel zo druk om maken? Misschien kennen ze de band wel, misschien ook niet. De echte fans kun je toch wel onderscheiden van de mensen die de shirts als mode-item dragen en geen idee hebben waarmee ze rondlopen. En laten we eerlijk zijn, de bands zijn zo bekend dat je er ook aan moet toegeven dat de halve wereld ook fan is en een shirtje draagt. De regel dat je 3 nummers zou moeten kennen om een shirt te mogen kopen vind ik persoonlijk nergens op slaan. Wie ben jij om te bepalen wat een ander wel en niet mag?

10898282_831459750257591_5733964636159986805_n

Daarnaast gaat het er toch om dat JIJ graag shirts draagt van de bands waar je fan van bent? Niet om wat een ander doet of draagt. Je zou bandshirts een beetje als kettingen met kruizen en armbandjes met heiligen kunnen zien, die ook als mode-items gedragen worden. Of de petten met logo’s van Los Angeles Lakers en Chicago Bulls. Vreemd als je het draagt terwijl je er niets over weet, maar echt boeien doet het niemand. Dus maak je de volgende keer niet zo druk als je een Slayer-shirtje ziet hangen en lach om de mensen die geen idee hebben waar ze in rondlopen, in plaats van dat je er boos om wordt. 😉

heavy-metal

Advertisements

9 thoughts on “Wat ik vind van bandshirts bij H&M

 1. Karel Foolen says:

  Ik heb ook zo’n “oversized vormloos mannenshirt” van Present Danger, maar ik ken wel 3 nummers van ze, is het dan goed ?
  Airon Rain, Viking age, en Seek and Destroy. Maar das eigenlijk van jou vind ik =D
  Love ❤ jes

  • emmelieherwegh says:

   Die heb ik zelf ook maar soms is een vrouwenshirtje toch ook wel leuk 🙂 Ik bedoel juist dat ik de “regel” dat je 3 nummers zou moeten kennen nergens op vind slaan!

 2. Dennis says:

  Wat ik zo leuk vind is, dat die fashion people altijd doen of ze overal verstand van hebben. Maar wanneer je ze met een band shirt ziet lopen en vraagt of ze de muziek überhaupt kennen falen ze hard. En het feit dat band shirts nu voor fashion worden gebruikt omdat dat mode is, laat alleen maar zien hoe fucked ze zijn. Want wanneer deze mode voorbij is, lachen ze de metalheads weer uit omdat wij er nog steeds in lopen. Naast dit alles, als ik een fashion chick zie lopen met een Motörhead shirt aan, vraag of Lemmy nog steeds zo goed is als toen zal ik een kansloos antwoord krijgen. Niet alleen vanwege het feit dat hij eind vorig jaar overleed maar omdat ze er gewoon geen reet verstand van heeft.

  • Magrudergrind says:

   Heel herkenbaar vorig jaar een meisje met een slayer shirt gevraagd wat haar favoriete slayer track was. Kon ze niet antwoorden ze wist niet dat het een band was maar ze vond de print mooi. Dit ga je inderdaad krijgen als grote modeketens opeens band shirts gaan verkopen. De kans dat ze naar de print kijken maar geen idee dat het een band is word erg groot. Vroeger (eind jaren 80/90)was droeg ik een band shirt om dat ik oprecht fan was van die band. Dat het toen als anti mode werd beschouwd vond ik niet erg dat was juist de bedoeling ik wilde niet hip zijn. Nu is het opeens hip om een band shirt te dragen. Achja ik werd toen uitgelachen nu lach ik ze uit zeker als niks van de band afweten. Nu hoop ik wel dat h&m primark het bij deze bands houden.ik hoop niet dat ze uitbreiden en dat ze opeens grindcore (napalm death) of deathmetal (cannibal corps)shirts gaan verkopen. 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s