Musthave: fisheye lens voor je smartphone

Fisheyelens
Bij Hema kun je nu terecht voor de “blijmakers”. Dit zijn een hoop leuke en betaalbare cadeautjes. Ik was in de winkel en mijn oog viel op een fisheye lens voor smartphones. Zo’n lensje had ik al vaker gezien, maar meestal vond ik ze te duur. Maar voor maar €4 kon ik deze van Hema niet laten liggen!

Fisheyelens_1

Fisheyelens_2

De fisheye lens komt met 3 magnetische ringen, een koordje en lensdop. Een van de magnetische ringen plak je op je telefoon, rond de cameralens. Je kunt hem ook op je telefoon-hoesje plakken, let wel op omdat hij dan minder goed vastplakt! De lens is magnetisch dus blijft nu vanzelf tegen de ring zitten.

Fisheyelens_3

Na gebruik verwijder je de lens van de camera. Ter bescherming gebruik je de lensdop en met het koordje kun je hem nu aan je telefoon bevestigen. (Al kan dat tegenwoordig bij de meeste telefoons niet meer).

Fisheyelens_6

Wat is een fisheye lens nou eigenlijk?
Een fisheye lens is een lens met een korte brandpuntsafstand waardoor het een sterke groothoekwerking en een vervormd, cirkelvormig beeld krijgt. Wat simpeler uitgelegd is het een lens die zorgt dat je een grotere ruimte ziet dan met je gewone lens. Het krijgt hierdoor een bol effect, vergelijkbaar met het gereflecteerde beeld als je naar jezelf in een kerstbal kijkt.

Fisheyelens_5De iPhone camera
Fisheyelens_4De iPhone camera met fisheye lens

Een aanrader voor iedereen die weg is van leuke (goedkope) gadgets en graag wat wil experimenteren met fotografie. Tot slot nog een paar foto’s die ik gemaakt heb met de lens!

foto 2
foto 3

Advertisements

4 thoughts on “Musthave: fisheye lens voor je smartphone

  1. Karel Foolen says:

    Haha je had op de “frietbeurs” ook al zo’n lens, begrijp ik nu?
    Nu nog ‘n IPhome!
    Question: trekken die magneet ringetjes je accu niet leeg??
    lovejes Karel

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s