Do It Yourself: Festivalbandjes inlijsten

6-2

Als je graag naar festivals gaat herken je jezelf hier vast wel in: na de zomer zit heel je pols vol met kleurrijke festival-polsbandjes en als je ze na een tijd beu bent knip je ze met veel pijn in je hart toch maar los. Maar weggooien is natuurlijk doodzonde omdat je er een hoop mooie herinneringen aan hebt!

Een tijd lang heb ik nagedacht over wat ik met mijn bandjes zou gaan doen. Er elastieken tussen zetten zodat ik ze nog kan dragen of op een tas naaien.. Eigenlijk vond ik dat maar niets maar een beter idee had ik niet.

Toen ik een fotolijstje op mijn kamer zag liggen schoot het me opeens te binnen om ze in te lijsten. Vandaag wil ik jullie laten zien hoe ik dit gedaan heb!

1

Benodigdheden:
– Een fotolijstje
– Festivalbandjes
– A4 papier
– Een schaar
– Plakband

2

Als eerste heb ik het karton uit het fotolijstje beplakt papier. Ik koos voor wit omdat ik dat mooi en rustig vind maar natuurlijk kun je ook een kleurtje nemen!

3

Bedenk in welke volgorde je je bandjes wil leggen. Ik heb ze op chronologische volgorde gelegd: de nieuwste bovenaan en de oudste onderaan.

4

Aan de achterkant plak je de uiteindes van de bandjes met plakband vast aan het karton zodat ze niet meer kunnen verschuiven.

5

Doe het karton met je bandjes in het lijstje en zet de achterkant er terug op.
De uiteinden waar nog een plastic of ijzertje aan zat heb ik boven op de achterkant geplakt, zo hoefde ik ze niet kapot te knippen en kan ik er altijd nog wat anders mee doen, mocht ik dat willen. Als je het lijstje neer zet zie je hier niets van, maar natuurlijk is het makkelijker en netter als je ze gewoon afknipt. (Zeker als je het lijstje aan de muur wilt hangen)

6-2Het eindresultaat: ik ben er erg tevreden mee!
De witte tussenruimtes wil ik graag nog opvullen met meer bandjes,
maar daarvoor zal ik moeten wachten tot volgend festivalseizoen 😉

Wat heb jij met jouw festivalbandjes gedaan? Of draag je ze nog?

Advertisements

4 thoughts on “Do It Yourself: Festivalbandjes inlijsten

  • Karel Foolen says:

   Really smart =D Nu nog Festival bandjes!
   M’n eerste bandje zal wel van het “komend ?” festival in Hulten zijn??
   Lovejes karel

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s