G7th Special Edition Gold Performance Capo

g7th-case-only

Op de Musikmesse in 2013 in Frankfurt kreeg ik deze speciale G7th capo van IBC trading. Een capo (voluit capodaster) is een klem die bij snaarinstrumenten gebruikt wordt om alle snaren een aantal halve tonen hoger te laten klinken. Het is eigenlijk een soort van verschuifbare topkam, wat als voordeel heeft dat de vingerzetting ongewijzigd blijft. Je speelt dus de normale akkoorden, maar in een andere toonsoort, die bijvoorbeeld beter bij je zangpartij past.

g7th-front

De G7th performance capo is eenvoudig te plaatsen zonder dat je snaren ontstemmen. De hendel duw je naar beneden zodat de armen uit elkaar gaan. Je plaatst hem op de hals bij de fret van de juiste toon en om hem strak op je snaren te zetten knijp je van boven of onder. Om hem los te maken druk je de hendel weer naar beneden. Dit alles is makkelijk met maar één hand te doen. Deze capo is geschikt voor western en elektrische gitaren.

g7th-on-guitar

Het oog wil ook wat, en dat krijgt het ook! Ondanks dat goud niet helemaal mijn kleur is vind ik hem er erg mooi en chique uit zien.

g7th-case

De Special Gold Edition komt in een tinnen bewaardoosje en is te koop voor ongeveer €40. G7th verkoopt verschillende soorten capo’s, zo ook een normale versie van de Performance capo. Deze is een stuk goedkoper. Naar mijn mening zijn de capo’s van G7th zeker een aanrader!

Advertisements

One thought on “G7th Special Edition Gold Performance Capo

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s