Record Store Day 2014

 

rsdheader6Gisteren was het na een jaar lang wachten eindelijk weer zover: het was Record Store Day. Record Store Day is een wereldwijde feestdag om de onafhankelijke platenzaak te supporten. Op deze dag verschijnen er gelimiteerde releases en ook instores maken deel uit van het evenement.

Toen op 20 maart de gehele releaselijst bekend gemaakt werd wist ik het meteen: Ik wilde de Ain’t It Fun 12″ van Paramore. Verder vond ik de releases in vergelijking met vorig jaar best wel tegenvallen. Maar dat mocht de pret niet drukken en al om 8:00 uur s’ Ochtends zat ik in de trein, op weg naar Concerto in Amsterdam. Niet de dichtstbijzijnde platenzaak maar ik wilde er graag een dagje van maken. Vorig jaar was ik hier ook geweest en dat was goed bevallen.

Dit jaar is er erg veel media-aandacht geweest voor RSD en hierdoor was ik bang dat het heel erg druk zou zijn. Dit was helaas ook zo. Ondanks de drukte kon je lekker op je gemak rondkijken, er mocht namelijk hetzelfde aantal mensen naar binnen als dat weer naar buiten ging. Na ongeveer 45 minuten in de rij gestaan te hebben waren een vriend, vriendin en ik eindelijk aan de beurt. Ik wist niet zo goed waar ik moest zoeken en toevallig zag ik net een jongen staan met de Paramore single in zijn handen. Jammer genoeg had hij de laatste. Shit. Ik baalde ontzettend want ik wilde deze super graag. Na nog wat rondgekeken te hebben en een nummer of twee van de instore van The Vagary meegepikt te hebben gingen we de stad in. Ondanks dat ik geen platen gekocht heb was het een geslaagde en gezellige dag!

2014Wel kreeg ik een tasje met een gratis single,
ik heb mijn verzameling dus nog wel kunnen uitbreiden
met een groen transparant RSD 2014 exemplaar.

ledzepmetOm de pijn te verzachten kocht ik een Led Zeppelin shirt
en een boek over Metallica

2013Vorig jaar had ik meer succes!

2011Deze RSD releases komen uit 2011 en 2012.

Advertisements

One thought on “Record Store Day 2014

  1. karel Foolen says:

    Jammer dat je niks gelimiteerds hebt gevonden, Emmelie. Para More ken ik een beetje van Meaghan natuurlijk! Zij heeft me ‘n keertje een CD gestuurd met haar music, Als ze in de mood was, of down voelde enz. Een nummer van Para More,”Playing God”. Can’t make a decision, is een regel ervan. Veel meisjes (of jeugd) heeft daar last van, denk ik 😉 Leuk om wat meer van je te weten 🙂 Lovejes Karel.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s