“Weer zo’n meisje met een gitaar”

Toen ik nog in mijn broek poepte en niet kon praten werd er al een gitaar in mijn handjes geduwd door mijn vader. Hij speelt al lang en daardoor ben ik met gitaarmuziek opgegroeid. Eigenlijk kon ik er dus niet omheen, ik moest gitaar gaan spelen. Grapje, hoor. Ik ben nooit gedwongen want ik was zelf degene die op gitaarles wilde.

babygitaar
Op deze foto was ik 8 maanden oud.

In 2005 ging ik als 8-jarig meisje naar mijn eerste gitaarles. Niet altijd vond ik het leuk (vooral de saaie Duitse liedjes uit het eerste lesboek vielen niet zo in de smaak) maar ik leerde er veel van en bleef doorzetten om mijn doel te bereiken: een goede gitariste worden.

Na 8 jaar ben ik gestopt met de klassieke gitaar en ben ik overgestapt naar de elektrische. Komt mooi uit, want laat mijn vader nu net de Europese distributeur zijn van twee gitaarmerken en is hij in 2013 zijn eigen merk begonnen.  Hierover zal je later waarschijnlijk nog wel meer over lezen. Ik heb dus de mogelijkheid om op de mooiste gitaren te spelen.

Ik had al wel vaker wat lessen gehad voor elektrische gitaar maar iets langer dan een jaar heb ik nu serieus les. Ik merk dat ik de technieken steeds beter onder de knie krijg en heb het ook erg naar mijn zin.

535510_3033805440555_1030856497_n

Door de jaren heen leerde ik mezelf om te zingen tijdens het spelen en heb ik een aantal keren opgetreden. Ondanks dat ik het erg leuk vond om te doen en de positieve reacties die ik kreeg, vond ik het maar een beetje standaard. Ik wilde me meer onderscheiden van de miljoenen zingende gitaar spelende meisjes op de wereld. Ik heb Rock en Metal altijd al interessant gevonden en dus ben ik me daarop gaan richten. Als ik nu een nummer van Metallica speel tijdens een optreden krijg ik erg positieve reacties, vooral omdat het niet heel vaak voorkomt dat een meisje dat soort muziek speelt. Ook vind ik het leuker om te doen.
Natuurlijk ben ik er nog lang niet maar mijn doel begint beetje bij beetje steeds dichterbij te komen.

IMG_4275

“Weer zo’n meisje met een gitaar” begint langzaam te veranderen in “dat meisje met die gitaar” en ik ben er trots op.

Advertisements

3 thoughts on ““Weer zo’n meisje met een gitaar”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s